Kööginurk / kikerherned juustuga

Selle aasta alguses avastasin enda jaoks kikerherned – tänu Pinterestile, muidugi. Kus ma küll varem olin, sest ei olnud nendest midagi varasemalt kuulnud!? Küll neid on hea värsketes salatites kasutada, samuti kanaroogades ning ka snäkis valmistada.

Seekord panengi kirja siia retsepti, mida võib siis rohkem röstides snäkina süüa või vähem röstides värske salati lisandina kasutada (muidugi minu arvates kõlbab see pehmem variant ka snäkina väga hästi).

20160811_163045

VAJA LÄHEB
1 purk kikerherneid
2 spl peeneks riivitud kõvemat juustu (parmesan nt, formaggio)
soola/pipart
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl kookosõli

_20160811_162817

TEE NII:
Loputa kikerherned sõelal rohke veega, eemalda kõik eraldunud kestad. Laota paberrätikule laiali ja “patsuta” kuivemaks. Kuumuta pannil 1 teelusikas kookosõli ning lisa kuumale õlile kikerherned. Kuumuta neid keskmisel kuumusel 15-20min, aega-ajalt segades. Kuumuta/sega seni, kuniks kikerherned on krõmpsud ja kuldpruunid. Kui tahad pehmemaid, siis kuumuta neid pannil lühemat aega.
Kuldpruunid kikerherned tõsta ümber kaussi, sega kokku juustu, soola+pipra ning küüslaugupulbriga. Lisa vastavalt maitse-eelistustele!
Tarbi kohe, lisades näiteks salatile või niisama sooja snäkina või pane küpsetuspaberile laialilaotatuna jahtuma, et juustu sulades need kausis üksteise külge kokku ei haakuks.

20160811_162155

DSC_0089

//Note: olen teinud nii parmesaniga kui ka selle Rimi Formaggio juustuga ning mulle meeldis viimasega rohkem. Soovitan katsetada erinevaid variante!

Toredat katsetamist ning kui kellelgi on häid retsepte, kus veel kikerherneid kasutada, olen ideedele avatud!

img-thing

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s