KÖÖGINURK/ SUITSUKANAPIRUKAS

dsc_0014-2

Soolane pirukas, ahjupirukas, quiche … mitu nime ühel maitsval ja lihtsal toidul. Lihtne teha ning mitte kuigi aeganõudva ettevalmistusega – muidugi kõik oleneb, mida ja kui palju pirukasse plaanis sisse hakkida 🙂
Seekordne quiche’i retsept sai kokku miksitud ajendatuna fetajuustust. Üks karbike seisis juba mitu päeva külmkapinurgas ning ootas oma järjekorda, et kuskile toidu sisse sattuda. Kõik variandid, kuhu ma tavaliselt fetajuustu kasutan, ei ahvatlenud kuidagi üldse seekord – tuli natuke kreatiivsem olla.
Feta+spinat on ju vägagi maitsev kooslus, ning sellest saingi idee, et võiks ühe maitsva quiche’i õhtusöögiks teha. Ilma lihata ma seda pirukat jätta aga ei soovinud ning leidsin, et suitsukana võiks hästi sekka sobida. Mõeldud-tehtud ning lõpptulemus sai vägagi maitsev (sh sõid ka lapsed ilma vigurdamata).

***
VAJA LÄHEB:
50g võid
250g jahu
natuke soola

150ml vahukoort
4muna
soola/pipart
50g toorjuustu
250g suitsukana
250g fetajuustu
natuke riivjuustu
spinatit

dsc_0003

TEE NII:
Lõika või kuubikuteks ning lisa koos näpuotsatäie soolaga jahu hulka. Mudi jahu-või segu näppude vahel kuniks saad ühtlase massi (muretaigna sarnase). Protsess võtab kuskil 5-7min mudimist, seega varu kannatust. Mudi, kuniks kogu jahu on võiga segunenud.dsc_0005Seejärel suru segu sobivasse ahjuvormi ning tee kahvliga põhja sisse augukesed. Pane vorm seniks külmikusse, kuniks muude ettevalmistustega tegeled.DSC_0007.JPGTükelda suitsukana, lisa juurde fetajuust ning sega need kaks komponenti omavahel kokku. Teises kausis vispelda või mikserda kokku neli muna, toorjuust ning vahukoor koos soola ja pipraga. Lisa juurde ka üles sulatatud või siis värskelt tükeldatud spinat – sega kokku.
dsc_0011Tõsta taignale suitsukana-fetajuustu segu ning vala üle koore-muna-toorjuustu-spinatiga. Puista peale veel riivjuustu ja/või siis tükelda väiksemaks viilutatud juustu viilukesi, nagu ma kasutasin.

Seejärel pista vorm eelsoojendatud ahju, 180C ning lase sel tunnike seal ahjus valmida.

//NOTE: lisandina sobiks hästi näiteks ka tomat ja/või paprika. Kuna mu eesmärk oli, et ka lapsed seda sööksid – suuremal või vähemal määral – siis jätsin need lisamata. Tegin kõrvale lisandiks tomati-kurgi salati ning nii sobis kõigile väga hästi.

dsc_0012

Enne lahtilõikamist lase pirukal 10min seista ja jahtuda ning serveeri koos värske salatiga.

Head kokkamist – see on seda vähest vaeva väärt!
img-thing

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s