BAG SPILL EHK MIS IGAPÄEVASELT MUL KÄEKOTIS KAASAS ON

Sain postkasti soovituse teha postitus oma käekotisisust … miks mitte!?

dsc_0884

Minu igapäevane käekott peab olema võrdlemisi mahukas, sest üldiselt peab see nii mõndagi mahutama. Lisaks on mul kindel nõue, et kotil peab olema ka pikk sang, et ma saaksin vajadusel seda mugavamalt üle keha kandmiseks kasutada (crossbody‘na siis). Suvisemal ajal kannan tihti küll pisemat käekotti hädavajalikuga või siis on kaasas ikkagi suur, mis sisaldab endas ka pisemat crossbody, juhuks kui ei viitsi autost suurt käekotti kaasa vedada ning saab ka vähemaga kuskil käidud ja/või osa kraami vankrisse pista.

Kotist ise … Hetkel on mul kasutuses hiljuti Dune Londonist soetatud DIBBY kott – sellises tumedamas oranžikas toonis (tangerine) ning mahutavuselt selline ideaalne. Mõeldes juba kevad-suvele, siis toonilt ideaalne ja vägagi “teemasse”. DIBBY ainsaks miinuseks minu jaoks see, et võiks sisaldada rohkem jaotatust kotis sees, kuid kui vaja rohkem organiseeritust, haaran riiulist teise koti lihtsalt.

Põhiasjad, mis mul käekotist peaaegu kunagi ei puudu, on: rahakott (hetkel must, nahast Fornarina eksemplar), mis omakorda on võrdlemisi suur ja mahukas, et kogu kaardimajandust ja muud vajalikku kaasas saaks kanda. Lisaks rahakotile on ka pisike kaarditasku, mis sisaldab selliseid vähemkasutatavaid kaarte. Kindlasti ei puudu mul käekotist salvrätikupakid – üks pisem niiskete salvrätikutega ning kindlasti ka tavalised. Alati leiab kotist ka mingeid snäkke lastele – enamasti müslibatoone ja maherosinaid/pähkleid ning erinevaid Kiddylicious snäkke (neid saab näiteks lastetoit.ee lehelt ning mu lastele väga maitsevad), vahel ka mõni komm … Hetkel oli kotis isegi üks üllatusmuna. Mingisuguse joogipudeli leiab ka kotist kindlasti, hetkel on tihedaimaks kaaslaseks Equa viltvutlaris klaaspudel.
Enamasti on kaasas ka pisike roosa kosmeetikakotike, kust seest leiab näiteks käte jaoks desinfitseerimisgeeli ning küüneviili/patsikummi jms vajaliku. Kuskil kotipõhjas vedeleb alati – igaks juhuks – üks pastakas ning huulepalsam (hetkel on selleks uus VIVI huulepalsam, millest kindlasti kirjutan rohkem peagi). Enamasti leiab kotist ka midagi lugemiseks – ajakiri või raamat (pigem ajakiri, sest raamatulainele ma üritan alles end uuesti viia). Hetkel näiteks värskeim Anne&Stiil ja/või Mihkel Raua viimane raamat, millega kohe algust teen.

Aega-ajalt sisaldab käekott veel näiteks iPodi; praegusel talvisel ajal on seal tihti müts+kindad mulle ning õhemad lisakindad ka lastele. Lisaks leiab sealt enamasti ka mõne varupluusi/püksid lastele, sest neile a-la-ti juhtub miskit: küll kallatakse jooki peale või kukub kohvikus koogitükk pükstele ning kuna mõlemad mul on võrdlemisi puhtusefriigid, siis vältimaks suuremat draamat, on lihtsam see puhas pluus või püksipaar alati kotti pista! Ehk siis ühe lastega ringi liikuva ema käekott peab mahutama nii mõndagi – kõike igaks elujuhtumiks. Tihti leiab sealt lisaks ka mõne mudelauto, kaisulooma või trolli.

Praegune väljatoodu sisaldab siis seda, mis mul täna kotis parasjagu olemas oli ning mis praegusel aastaajal enamasti kaasas on ja nagu arugi saada, siis ei ole kott enamasti kuigi kerge, kuid samas, ei midagi hullu ka. Ausalt!

kena

8 thoughts on “BAG SPILL EHK MIS IGAPÄEVASELT MUL KÄEKOTIS KAASAS ON

    • MAARIA says:

      Eks kui ma üksi ringi liigun, siis tõstan sealt kõvasti kraami vähemaks ikka 😛 Aga kui lapsed (või isegi vaid üks neist) kaasas, siis juba nende jaoks tarviklikku ikka jagub kotti pista. Vähemalt ei ole enam beebid, muidu oleks veel mähkmed ja kõik muu vajalik sinna vaja ära mahutada 😀

      Like

  1. Ulrika M. says:

    Ega sa Armani Jeans käekotte pole kasutanud? Olen pikalt tahtnud endale ühte ja mees ütles, et ta kingib mulle jõuludeks, aga et peaksin kindla mudeli välja valima. Kindel on see, et ei taha lihtsalt musta ja hetkel on kaks varianti silma jäänud: https://newmood.ee/p/armani-jeans/naiste-kaeekott/922542CC857-14853? ja https://newmood.ee/p/armani-jeans/naiste-kaeekott/9223057A802-00050? See teine, heledam, on nagu klassikalisem aga ma kardan, et läheb päris kiiresti koledaks, sest heledamal materjalil paistab kõik ikka paremini välja. Esimesel variandil poleks seda määrdumise probleem ivist karta, kuid arvan, et see ei pruugi väga paljude riietuste juurde sobida. Ühelgi sõbrannal kahjuks Armani Jeansi pole 😦 Enamikel on suvalise,d kuigi ma tean, et ühel on sarnane Dibby nagu sul.

    Like

    • MAARIA says:

      Ma ise ei ole “investeeringukäekotte” ostnud, st 100€ ringis küll, kuid mitte päris kallimaid ja nimekamaid. Põhjus pigem see, et ma tüdin käekotist võrdlemisi kiiresti ja soovin uut, siis iga aasta 1000€ ringis käekottidesse investeerida ka päris ei taha. Hetkel just pidin maha kandma ühe oma kalleima käekoti, mille nahkdetailid sangade hoidmiskohtade juures läksid katki ja parandamine ei ole mõttekas/ilus …
      Eelistan pigem osta midagi keskmises hinnaklassis, mis oleks vastupidavast materjalist (mitte vakstulaadsest) ja kift.

      Aga heleda naha osas julgen soovitada mingit spetsiaalset nahapalsamit või -spreid, millega töötled selle koti enne kandmist sisse ja eks iga mingi aja tagant vaja puhastada kenasti ära ja uuesti kaitsekihiga üle katta. Siis ei tõmba mustust, plekke jms sisse ning käekott püsib ilus kauem 😉

      Like

Leave a comment